Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2020 14:19 - Овчарят и овцете по време на пандемия
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 896 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 09.11.2020 20:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image


Две седмици след безумната заповед на правителството за носене на маски на открити обществени места - овчата психика на българина се прояви. Хора, които до вчера не носеха маски на открито се зачулиха до ушите. Ако утре здравният министър /който през пролетта ни психясваше, "с чували с трупове"/ каже, че не трябва да се носят маски на открито - овцете ще свалят маските?! 

Що за послушно същество трябва да си, за да спазваш всяка безумна заповед на правителството?  Не разбра ли стадото овце, че държавата е репресивен апарат, чиято единствена цел е да запази разнебитената си здравна система? Тя, държавата изгони лекарите и медицинските сестри в чужбина, превърна болниците в търговски дружества и сега ще спасява неспасяемото. 

За капак ще оборудва хотели в някакви междинни звена, където да настанява не знам кой си. Тоест - ще даде едни пари на избрани хотелиери. 

Пълен абсурд с тази пандемия. Лятото – хиляди протестиращи по площадите без маски. Дискотеки и барове - пълни с хора без маски. Овцете ходят навън без маски. Но идва зима. Идват избори. И стадото трябва да бъде вкарано в кошарата. Наплашено. Готово да го стрижат. И овчаря /държавата/ започва да въвежда новите /стари/ мерки за сплашване. 

Нямало да правят КПП-та – успокоява ни държавата. Какви КПП-та, бе – вирусът се разпространи във всички градове и села?! Не разбрахте ли, че с репресивни мерки не можете да го спрете! Унищожите цели бизнеси, стотици хиляди хора изнемогват – без работа, без доходи – те ще ни успокояват, че нямало да има КПП-та?! 

Доцент Мангъров им е неудобен. Неглижират го. Съдят го някакви анонимници. Борисов го покани на среща в Министерски съвет. Да го обработи. Не успя - доцентът продължава смело да критикува щаба и пресилените му мерки. Мангъров продължава да твърди и е прав, че в държави с по- либерални мерки има по-малко заразени и починали. 

Но освен репресивна, нашата държава познава добре психологията на българина. Той е свикнал да се подчинява. Да слуша и да роптае под сурдника. Трябва ножът да му отреже всички кокали, за да се разбунтува. Справка - високите сметки за ток през зимата на 2013 г. 

Днес, ножът още не реже кокала. Българинът още има запаси. Има и търпение в излишък. Ще търпи, докато може. Както търпи овцата, докато я стрижат. Тихо, гледайки тъпо в една точка. 

Станимира Петкова
barometar.net

 




Гласувай:
2



1. dobrodan - Г-не Югов? Мога да ви стана безплатен донор
09.11.2020 14:30
за Ковид, от добро сърце. Носих маска, не носих маска......тридесет и девет и половина три дена не паднаха.....за екстрите ще си мълча.....тъкмо писах на един кръгъл идиот да спре с глупостите и Вие се разцъфтяхте........ Мисля, че не сте глупак, покажете, че не съм се излъгал...
цитирай
2. morskipesni - Матералът на Югов е безупречен.
09.11.2020 15:03
На доброданчо (коментаторчо), ще му кажем само едно- че е имал леко грипче.
Сред 5000 англичани, САМОЗАРАЗИЛИ се с МЕНТЕТО "Ковид" не са отчетени болни.
цитирай
3. dobrodan - Морски? Готов съм да ти пратя кашличен материал
09.11.2020 16:55
по куриер, а ти да си го подишаш. Навит ли си?
В момента вече съм без обоняние, тъкмо е време. Само да речеш! Не е страшно, някакво грипче с трийсе и девет и половина три дена, стомах, гръб и всичко боли като оперирано, ама ти нали си мъж? Имаш пълното право да глупееш колкото си можеш, но не смятай другите за длъжни да ти вярват. Така ли е?
цитирай
4. morskipesni - Пращай к'вото щеш. Аз колко пъти го изкарах..
10.11.2020 09:04
мм.. .ммутиралото грипче, дето го "куронясвате"... от десет като тебе ще подишам, но к'ва файда- по умни ли ще станете? Мевду другото- де го НОРМАЛНИЯ грип тая годинка бря?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2182406
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930