Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2021 15:43 - Ковид-19 прецака PR-а на Борисов с ваксинацията
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1770 Коментари: 5 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Защо, защо Бойко Борисов изкара Ковид-19? Ако не беше – трябваше да се ваксинира. Представете си какъв PR щеше да има: Излъчване на живо във фейсбук, запрятане на бялата риза, коментари по време на ваксинацията. Българите щяха да научат всичко за ваксината, поставена на премиера. Щяха да повярват, че е безопасна, необходима и навременна.

Но българите са недоверчиви хора. Те не вярват на ваксините, не вярват и на държавата си. Българите искат първо другите народи да се ваксинират, да се проявят страничните реакции от ваксините и тогава да пробват. Този процес може да отнеме 10-12 години, но българите не бързат.

По тази причина у нас започна масова ваксинация. Рекламни лица са ген.Мутафчийски и Ангел Кунчев. Но недоверието към ваксините остава. Вродената мнителност на българите, калена в османското робство и социализма не се поддава на призиви за ваксинация. Българите вярват на доц.Мангъров, който казва: „При условие, че смъртността от Ковид е под 0,3% да се вкарват ваксини, които не са толкова добре проучени, на хора, които са здрави и  тези ваксини не са напълно изпитани по правилата на добрата медицинска практика това ми се струва малко прибързано.“

Доцентът отказа да се ваксинира. Въпреки твърденията на медиците, че рискът от това Ковид-19 да протече тежко или да увреди някои органи е по-голям, отколкото рискът ваксината да предизвика тежки, странични въздействия – българите не вярват на учените и медиците.

Преди години ваксината срещу свински грип Pandemrix предизвика нарколепсия при хора с много специален генетичен признак. При общо 60 милиона поставени ваксини има 1300 случая, при които се стигна до развиването на нарколепсия.

Но как да обясниш на недоверчивите българи, че няма да развият автоимунно заболяване, ако се ваксинират? Няма как. Каквито и научни доводи да преведеш: че при PНК-ваксините и на теория не съществува опасност от промяна на генома, българите държат на своето: „Ваксините бяха направени набързо, не са изпитани и трябват години, за да се разбере до какви рискове водят!“

Е, друго щеше да е, ако Бойко Борисов се беше ваксинирал?! С думи прости щеше да обясни на българите да не се страхуват. И броят на ваксинираните щеше да се увеличи с N %.

Станимира Петкова

barometar.net

Нарколепсия: Хронично, неврологично заболяване, характеризиращо се с прекомерна умора през деня и епизоди на силна нужда от сън.



Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Когато някой започне да обобщава,
21.02.2021 15:50
веднага разбирам, че е идиот.

Идиотка е и тази мома Станимира и този уикенд е опроверга по недвусмислен начин. Хиляди българи се редят на опашка в студа, за да се ваксинират.

Те ти, булка, Спасов ден!
цитирай
2. nedovolen - Барометър е, както един го охара...
21.02.2021 16:11
Барометър е, както един го охарактеризира по модерному - фейк нюз.
Аз лично вечер се ваксинирам с чесновка, в която има и други билки. За интересуващи се мога да дам цялата рецепта.
Пък за успокоително ползвам просто - телевизора ми е на офф.
:)))
цитирай
3. анонимен - Това е един от фейксайтовете на оня ...
21.02.2021 16:35
Това е един от фейксайтовете на оня кретен Бабикян.
цитирай
4. morskipesni - Ето затова не я харесвам Станимирка:
21.02.2021 17:18
.. българите не вярват на учените и медиците.." Напротив! Точно лекарите показаха с УБЕДИТЕЛЕН личен пример, че народът НЕ ТРЯБВА да се ваксинира. 92% от медиците ОТКАЗВАТ ваксина, а тези които за ужким "за", ще намерят други начини за да я избегнат. Малко от тях обаче отртито говорят (доц. Мангъров и още двама-трима) поради наложената страхова психоза. Сзщото се случва и в др. европейски страни (Германия)- лекарите отказват ваксини, но мълчат от страх.
цитирай
5. apostapostoloff - Обади се и идиотчето морскипесни.
21.02.2021 18:15
Жена ми е лекар и отдавна се ваксинира. Ваксинираха се и всички нейни колеги.

Братовчед ми е лекар и е женен в Германия. Работи в... "Шарите". И там всички лекари отдавна се ваксинираха.

На това руско мекере морскипесни някой трябва най- сетне да му счупи плешивата кратуна!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2166864
Постинги: 1198
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031