Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2022 13:37 - Рупори на Украйна заровени в пясъка на безхаберието
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1468 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image



Досега се въздържах да пиша за ужасяващата пропаганда в полза на Украйна, която се извършва в родните медии. Първенци са БНТ, БТВ и Нова телевизия, която е под контрола на фонд, който управлява бившият директор на ЦРУ ген.Петреъс. Във всички новини и репортажи се представя само украинската гледна точка. Руската я няма. Руснаците са представени като изверги, чудовища, изнасилвачи, подпалвачи, мародери. Украинците са смели, самоотвержени защитници на страната си. Нито дума за нацистките им отряди „Азов“, „Десен сектор“ и „Айдар“.

Нито дума от БНТ, БТВ и Нова, че през 2014 г. „Амнести Интернешънъл“ призова властта в Киев да въведе ред сред тези батальони. Година по-късно правозащитната организация повторно посочи в свой доклад, че Азов, Айдар и Десен сектор са изтезавали задържани.

Нито дума за това, че гербът на „Азов“ е идентично копие на езическия символ „вълча кука“ (Wolfsangel), използван от нацистката SS дивизия „Das Reich“. Нито дума за това, че „Азов“ заедно с „Айдар“ и „Десен сектор“ е обвиняван в престъпления срещу населението на Донецк и Луганск – убийства, отвличания, мъчения.

Защо БНТ, БТВ или Нова не излъчат филма на Оливър Стоун, „Украйна в пламъци”? Защото е неудобен за пропагандата, с която ни облъчват! Вместо това Нова пуска комедиен сериал със Зеленски – да го видим колко добър актьор е.

Няма нужда. И без да участва в комедия, като президент го виждам какви артистични способности има!

Против войната съм. Смятам, че Путин и САЩ можеха да се разберат по дипломатичен път. ЕС въобще не го слагам в сметките, той няма думата – той е пуделът на САЩ, както навремето Тони Блеър беше пуделът на Буш.

Но да се разбереш със сенилния Джо Байдън е невъзможно. Човек, който се хвали, че е наредил бомбардировки срещу Белград обича войната. Той е „ястреб“ и зад него стоят по-големи „ястреби“, които имат икономически интерес някъде по света да се води война.

И няма какво да се лъжем: САЩ предизвикаха тази война! Те подлъгаха Украйна, че ще влезе в НАТО, те създадоха лаборатории за биологични оръжия на територията й, те подкрепяха провокациите срещу Русия.

САЩ искаха тази война и я получиха! Целта им беше да демонизират Русия и Путин, да предизвикат още санкции и омраза към Русия.

Отчасти постигнаха целта си. Цената – милиони украинци напуснали домовете си, хиляди избити украинци и руснаци. Но тази цена не интересува САЩ. Те са световен агресор №1, но рано или късно ще платят цената за това. За съжаление, както винаги става, последиците няма да са за сенилния Байдън и „ястребите“ зад него, а за обикновените американци.

Толкова за падението на родните медии, които си мислят, че правят журналистика. Това не е журналистика! Това е папагалско повтаряне на информацията, които идва от украинска страна. За гледната точка на Русия се мълчи. Тя е неудобна. Тя не ни представя като лоялни членове на ЕС и големи приятели на САЩ.

И когато войната свърши – тогава ще стане ясно, че Украйна е лъгала за много неща.

И родните дръжки на микрофони ще заровят глави в пясъка.

Където всъщност им е мястото.

Иво Югов

barometar.net



Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Никога
13.04.2022 14:35
Никога не е била у нас такава цензура.
Преди 9-ти септември полицията запечатвала радиоприемниците само на Радио София. Но хората лесно намерили начин да слушат Лондон и Москва.
цитирай
2. анонимен - Само варварин може да подкрепя р...
13.04.2022 17:14
Само варварин може да подкрепя руските варвари.
Гледната точка на тия варвари е чудовищна лъжа.
Само лумпени им вярват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2178935
Постинги: 1201
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930