Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2011 12:00 - 10 причини, поради които "Момичето на Барозу" няма да стане президент на България
Автор: ugov Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1970 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 18.07.2011 18:14


Политическата агитация във Фейсбук не е особено оригинален похват, но активисти от НДСВ я практикуват редовно. Бившата евродепутатка Биляна Раева, която иначе е умна и образована жена си е поставила за цел да лансира кандидатурата
на Меглена Кунева за президент от сутрин до вечер. Тази политагитация започна да нагарча и затова ще си позволя да изброя 10 от поне 100-те причини поради които Кунева няма и 1% шанс да стане президент.

1. Меглена Кунева не говори за миналото си на юрист в тоталитарния Комитет за защита на правата на човека, как е попаднала
там и какви са връзките й с човека от ДС Димитър Иванов.

2. "Мадам Yes" не казва и дума за съпруга си Андрей Пръмов, за фирмата му "Булинвест груп" и кой стои зад капиталите й.

3. Меглена Кунева крие, че е член на Борда на директорите на френската банка BNP Paribas, като независим консултант. Практиката на финансовите институции е да използват връзките и контактите на бивши европейски чиновници, като ги назначават
на подобни постове. Няма друго обяснение за присъствието на Кунева в банката, освен че търгува с информация, която има като бивш еврокомисар и приближена на председателя на ЕК Жозе Емануел Барозу.

4. Кога Меглена Кунева ще каже с чия протекция от 1990 г. до 2001 г. неизменно работи в Министерски съвет, като юрист и дали зад нея стоят "невидими сили, които имат влияние във всички цветове на политическата дъга".

5. Кой стои зад назначението й за главен преговарящ на България по присъединяването към Европейския съюз и заместник-министър на външните работи?

6. Кога "Момичето на Барозу" ще каже как е водила преговорите за затваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй"? Според най-добрите ядрени специалисти в Европа реакторите в Козлодуй са били напълно безопасни и могат да работят пълноценно до 2035 г. Партньорската проверка, която правителството на Кобурга прикри, също потвърждава изправността на реакторите.

7. Как ще обясни навлизането на френската банка BNP Pariba, където е независим консултант в енергийния сектор у нас? Има ли връзка между затварянето на 3 и 4 блок /за които Франция настоява най-много/ и заемите, които отпуска банката в България?

8. Кога ще публикува данъчната си декларация за последните 5 години, за да видят българските граждани какви са доходите й? Колко получава, като независим консултант в BNP Pariba и какво точно върши там?

9. Кога ще признае, че е молила преимера Борисов да лобира за назначаването й за еврокомисар?

10. Бил ли е консултант на босът на ВИС Георги Илиев, съпругът й Андрей Пръмов?

Странно, но обяснимо Меглена Кунева не говори за миналото си, за кариерата си преди 10 ноември, за работата си в Министерски съвет, за преговорите с ЕК, за бизнеса на съпруга си, за доходите си и пр. Тази жена с префинени маниери зад които се крие амбиция да успее на всяка цена каза при представянето й на кандидaтурата за президент: "Тук съм, за да свикам мнозинството на промяната. В България има дефицит на смелост, на реформаторство, на гледане напред, на самочувствие и свобода".  За каква смелост говори Меглена Кунева, която има прякора "Мадам Yes" не е много ясно? За какво реформаторство прокламира човек, който винаги е бил част от статуквото, изпълнявал е безропотно указанията на Брюксел, градил е кариера с помощта на могъщи покровители също не е ясно? Ще завърша с няколко думи казани от евродепутата Слави Бинев за Меглена Кунева, които свалят маската й на народен човек, който се бори за правата на българските граждани: "Меглена Кунева би била един прекрасен президент за себе си, само за себе си, и само за себе си, даже не знам дали и за своето семейство. Тя е един маркетингов продукт и само, който не е работил с нея – може да има добро мнение за нея... Тя имаше едно високомерно отношение към всякакви други българи... Тя не ни зачиташе нас за хора, европейските депутати – българи."

www.barometar.net
Иво Югов



Гласувай:
2



1. locke - Забравил си, че крие още нещо!
18.07.2011 12:37
11. Защо не разкрива публично религиозните си убеждения?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167729
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031