Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2014 13:21 - Бъдещи наши евродепутати ще попитате ли Евросемейството, докога България ще бъде държана в антрето, като беден роднина
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 860 Коментари: 0 Гласове:
1



Според независимата агенция на Европарламента,  PollWathc 2014, на предстоящите евроизбори ГЕРБ и БСП ще вземат по шест мандата в бъдещия парламент на ЕС, либералите, представени от ДПС - 2, ББЦ на Николай Бареков – 2, а за по-малките партии остава един мандат. Тази прогноза вещае сходни настроения на разкаляния политически терен у нас. ГЕРБ, които до сега имат 5 депутати се борят за едно или две места повече, а БСП могат да увеличат бройката от 4 на 6. За ДПС едно място по-малко няма да е фатално, а Бареков ако вкара двама депутати ще нададе вой до небесата, че е истинският победител на изборите.

Излиза, че на тези евроизбори няма да има загубили, а само победители. Това не е новина за Станишев например, който при девет /9/ загубени изборни битки досега още не е подал оставка, като лидер на БСП ?! Ако БСП вземе 6 мандата, колкото ГЕРБ, Станишев ще обяви този резултата за разгромна загуба за ГЕРБ и победа за БСП. Този предстоящ политически фарс щеше да е смешен, ако не е тъжен. Докато нашите политици се боричкат в калта, досега не се намери български евродепутат, който да попита другите членове на Евросемейството: Как така, господа европейци - уж сме от едно семейство, а в България доходите на хората са 6 пъти по-ниски? Как може България да спазва всички директиви, забрани и наредби на ЕС, а българите да живеят най-бедно в Европа? Вече е ясно, че България е нужна на Европа само, за да спазва забраните и да си внася вноската, стандартът на живот на българите не се обсъжда. Има потупвания по рамото, дърпане на уши от разни еврочиновници, комисари и прочие високоплатени служители на ЕС. Има ежегодна вноска в касата на ЕС от близо милиард евро, които после си просим под формата на европроекти. И дори не можем да ги изпросим всичките.

Предстоящите евроизбори са важни, само ако бъдещите ни евродепутати зададат неудобните въпроси на Евросемейството. Защото не може Гърция, която уж е в криза и получи стотици милиарди заеми да е по-важна от България за ЕС! И въпреки кризата и заемите гърците да живеят  в пъти по добре от нас. Нали сме едно семейство, нали уж живеем в една къща? Но, господа и госпожи еврочиновници и евролидери, България като беден роднина е допусната само до антрето. В хола, на масата, където охолно вечерят другите европейски държави за България място няма. Това е реалността, бъдещи български евродепутати! И от вас зависи дали ще я промените. Иначе ще си останете поредните високоплатени еврочиновници, които идват в България да ми обясняват колко загрижени били от ЕС за нас, как ни подкрепяли. Дрън-дрън ярина ни подкрепят! Държат ни бедни и гладни, защото така им е изгодно, не искат вече да работим в държавите им, а ние си мислим, че са загрижени за нас.

www.barometar.net



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2179194
Постинги: 1201
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930