Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2014 15:30 - В „черна дупка” или на мека дрога са пиарите на БСП и Атака?
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 927 Коментари: 0 Гласове:
0



Създателите на видеоклипове за предстоящите евроизбори и хората, които ги одобряват попаднаха в нещо, по-страшно от "черна дупка". Пиарите на партии, като БСП и Атака показват такова идейно безсилие и гротескни изпълнения, че непредубедения зрител си задава въпроса: "Тези хора на мека дрога ли са или толкова могат?". Да започнем с "боксовия" клип на БСП, който е толкова комичен и нескопосано направен, че ще донесе повече вреди на социалистите, отколкото ползи. Учудващо е коя умна глава е решила да пропагандира евроидеите на БСП чрез боксов мач – не знаят ли пиарите, че зрителите асоциират бокса с травмиращи изживявания?. Едва ли има по-елементарна идея от това, чрез победата на "червения" боксьор над "синия" да внушиш на избирателя, че можеш да го представиш по-добре в Европейския парламент. За да бъдат по-първични и натуралистични пиарите на БСП трябваше да заснемат свободен бой с трошене на кости, кръв и задушаване на противника. "Шахматният" им клип и по-кротък – все пак шахматистите не се бият, но път "червеният" е уверен, показва се лицето му, докато "синият" е в сянка и накрая се отказва. Тук пиарите на БСП, които преди време откраднаха логото с червената роза от австралийска туристическа фирма, можеше да пооткраднат още нещо.

Например да монтират кадри как Гари Каспаров играе шах с Владимир Путин...и накрая Путин да победи. Президентът на Русия е лидер в сянка и на БСП, така че посланието ще е ясно. Видеоклипът с фехтовачите е поредното нескопосано изпълнение на "червените” пиари - там двамата спортисти се движат толкова вдървено, че човек се пита: "Това фехтовка ли е или нещо друго?". Единственото попадение на БСП си остава клипът с големия Стефан Данаилов, в който актьорът е мъдър и убедителен. Ламбо - последният идеалист в партията докосва с думите си душата на зрителя. Но е сам и на фона на "спортните" клипове на БСП звучи повече трагично, отколкото ободряващо за електората.

Какво да кажем за клипът на партия "Атака"? Толкова сълзливо и нескопосано изпълнение е трудно да се коментира. Да снимаш обикновени хора, които плачат и превъзнасят Волен Сидеров е некадърен популисти ход и проява на творческо безсилие. Този клип може да въздейства само на привърженици на Атака, които са в климактериума или в пубертета. Където най-вероятно са и създателите му. Оставяме без коментар кражбата на видео от сватбена церемония на пиарите на Атака и сродното изпълнение на колегите им от ДПС. Те откраднаха ликът на Димитър Бербатов и го принудиха да направи изявление, в което ги предупреди да държат мръсните си ръчички далеч от него.

Клипът "Направи избор" на Реформаторския блок с известни актьори и певци е оригинален и въздействащ. Не важи същото за "великденския" видеоклип на Николай Бареков, който е естествено продължение на популистката му кампания.

От ПП ГЕРБ залагат на доказания модел на позитивния  видеоклип, в който гласът на Томислав Дончев звучи убедително на фона на кадри от конгреса на партията и кандидатите за евродепутати.

 

barometar.net




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2179702
Постинги: 1202
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930