Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2014 11:57 - Приключва ли политическата кариера на Красимир Янков?
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 1246 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Както се очертава стремглавата политическа кариера на момчето от Стара Загора, Красимир Янков скоро ще приключи скоропостижно. След като от търговски представител на бира "Загорка", той се издигна до началник на кабинета на министър Петър Димитров, последваха ужасяващи ходове на Янков. След като бе избран за организационен секретар на БСП, той скандализира структурата на партията в Бургас. Социалистите от морския град излязоха със специална декларация, че не желаят да виждат повече Красимир Янков, защото всява интриги. Във Варна Янков влезе в открита война с местния градски лидер Борислав Гуцанов. Тази война приключи безславно за Янков, който след като стана депутат започна да се изживява и като кадровик. Неговият приятел Пламен Стоянов, който има хотел /където се говори че отсядат висши кадри на БСП/ не успя да стане шеф на ВиК, въпреки упорството на Янков. От своя страна Борислав Гуцанов, който е опитен в апаратните игри, остави Янков сам да консумира провала на БСП на местните избори и евроизборите. Невключен в Националния предизборен щаб, Красимир Янков не си мръдна пръста на евроизборите, а БСП регистрира огромна загуба във Варненска област. Засега покровителството на Димитър Дъбов и Асен Димитров, по прякор Дебелия /приятел на Моника Станишева/ спасява Красимир Янков да не изхвърчи и от Изпълнителното бюро на партията, но според анализатори това е въпрос на време.

За капак  Красимир Янков заяви в предаването на Люба Кулезич "На светло", че насилственото преименуване и гонене на етнически турци по времето на Тодор Живков не било форма на етническо прочистване. Социалистите бяха силно изненадани от тази солова изява на Янков и от „Позитано“ 20 не се ангажираха с позиция дали казаното от него е и становище на партията. За втори капак протежето на Красимир Янков, областният шеф на БСП Цонко Цонев се забърка в далавери със земеделски земи и многократно бе обвинен от Румен Петков, че като шеф на "Напоителни системи" краде тръби.

В заключение - ако се анализират политическите ходове на Красимир Янков, провалите на организационно ниво, загубените избори, личните вражди, огромното му его и самонадеяност се налага следния извод: Ако за пореден път амбициозното момче от Стара Загора не успее да си намери покровители във висшите етажи на БСП с кариерата му е приключено. Защото човекът, който го лансира в БСП-Варна Аврам Тодоров не иска да чуе за него, Петър Димитров е извън политиката, а Димитър Дъбов е с разклатени позиции на Позитано. Остава му Асен Димитров, приятелят на Моника Станишева.

www.barometar.net




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2179133
Постинги: 1201
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930