Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2015 14:07 - Трудности при преглъщане на загубите
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 1325 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Трудно се преглъщат загубите в живота. В политиката още повече.

На боксьорът Владимир Кличко му беше трудно да повярва в събота вечер, че загуби от Тайсън Фюри. Големият шампион бе надигран от англичанина и след края на мача не вдигна победоносно ръце от четирите ъгъла на ринга, а само помаха на своите  почитатели. Нашите политици не помахват с ръце, когато изпаднат от властта. Те се свиват на пашкул и не могат да преглътнат горчивия хап. Няма я властта, която им е давала сила и захранвала комплексарщината им. Няма ги привилегиите, които са ги издигали над простосмъртната маса.

На мегаломана Реджеп Ердоган /с дворец от 1000 стаи ?!/ ще му е трудно да преглътне последствията, че причака и свали руския самолет. Той хабер си няма колко е чувствителна Русия при подобни провокации и какви санкции ще понесе Турция.

Ангела Меркел тепърва ще преглъща хапа с бежанците, които гостоприемно покани в Европа. Тя дава отбой, макар и късно.

"Стратезите" Радан Кънев /разбирай Иван Костов/ и Христо Иванов тепърва ще преглъщат последиците от "писмото" от ЕК, с което искаха да разклатят държавата.

Подобно на Кличко на много хора във Варна им беше трудно да повярват, че Иван Портних спечели убедително кметските избори с над 76 000 
гласа. Трудно се преглъща такъв хап от хора, които се бяха настроили за загуба на Портних и колегите му. Сега на словесните върколаци и тролове не им остава друго освен да леят крокодилски сълзи и да злорадстват.

Какви хапове са преглътнали пиарите на Чавдар Трифонов и Данаил Папазов е ясно. Арман Бабикян + син,  който преди две години правеше пиара на Чавдар Трифонов не му е задал един от основните въпроси: "Има ли нещо в миналото ти, което може  да създаде проблем по време на кампанията?" Не зададоха този въпрос и настоящите пиари на Трифонов, които го караха да качва стъпала към паметници, да подарява книги и прочие акции. Бабикян + син убедиха Данаил Папазов да седне на стол пред театъра и така да бори корупцията. Видеоклипът му с друг стол поставен пред общината обаче не подлежи на коментар. Работата на пиарите на Трифонов и Папазов се проектира върху изборните им резултати, отдалечени на светлинни години от очакванията на кандидатите.

На Кирил Йорданов му е било трудно да повярва, че варненци не го припознаха за своя вечен кмет. 2.63% е горчив хап за Кирил Йорданов. Той дори не стана общински съветник, което беше резервният му вариант. Не се състоя триумфалното завръщане, състоя се горчиво поражение. Кирил Йорданов разбра оценката на варненци за 14 годишното си управление. Факт.

Трудно се преглъща загуба, когато усещаш мириса на властта и изведнъж се върнеш в сивата реалност!. Още по-болезнено е да си бил на власт и да я загубиш. Българските политици се опияняват от властта, променят се, стават други хора. Стъпват и говорят по един начин, когато влязат във властта, по друг когато излязат от нея. Виждал съм ги - преди властта, в нея и след нея.

Метаморфози. Но най-трудно им е да преглъщат загубите. Хаповете, които задавят алчните им гърла.
Иво Югов



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167859
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031