Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2016 13:19 - Янаки Стоилов продължава ли да стои зад протежето си - изнасилвач Иван Евстатиев?
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 1004 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На последните местни избори кандидатурата на Иван Евстатиев за кмет на община Стрелча е утвърдена от НС на БСП и подкрепена лично от Янаки Стоилов. Ето как Стоилов представя другаря Евстатиев: „Той е с висше юридическо образование, с разностранен юридически опит, има много аргументи и в областта на социалната политика и като община-рекордьор за своите мащаби по оползотворяването на различни проекти, които допринасят за нейното развитие." 

Янаки Стоилов не казва нищо за неизпълнените предизборни обещание на протежето си Евстатиев от преди четири години, когато става кмет на общината: Няма го обещания обувен цех, няма го цеха за бутилиране на минерална вода, няма фотоволтаични централи, няма ремонт на пътя Стрелча – Пазарджик, не са асфалтирани на улиците в ромската махала, няма сезонно водоснабдяване на града от язовир „Черешка“, няма защитени жилища за социално слаби, няма достъп на хора в неравностойно положение до обществени места, няма средства за квалификация и преквалификация на учителите за подобряване качеството на образование на децата в Стрелча, пише glasove.com 

. В резултат на едноличното решение на Янаки Стоилов да наложи Иван Евстатиев за кандидат-кмет на БСП на местните избори през 2015 г. , общинският съвет на БСП-Стрелча подава колективно оставка 

В изявлението се посочва още, че в навечерието на "Местни избори 2015" Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСБ, "под давлението на зам.-председателя Янаки Стоилов, е извършило грубо нарушение" на Устава и е потъпкало демократичните принципи в партията. 

„Въпреки решението на ОбС на БСП-Стрелча, „другарите от София" наложиха за водач на листата на БСП Иван Евстатиев, който не получи подкрепа за кмет от Общинската конференция на БСП.  Затова, "в знак на несъгласие и протест против безпринципните действия на Янаки Стоилов и компания", членовете на общинския съвет на БСП-Стрелча подават колективно оставка.” 

Активистите на БСП подкрепят Стойно Чачов, който става и кмет на Стрелча. Иван Евстатиев става общински съветник и с днешна дата е обвивен в изнасилване на малолетно момиче. Преди това бившият кмет е забъркан в скандал с проститутки, които поръчвал за чужда делегация и в мистериозно прострелване, което според хората в Стрелча е опит за самоубийство. 

С оглед на фактите около Иван Евстатиев е логично, Янаки Стоилов да каже: Съжалява ли, че го е наложил за кандидат-кмет на Стрелча и след като стана ясно, че Евстатиев е изнасилил малолетно момиче дали запазва политическата си подкрепа за него?
barometar.net
 




Гласувай:
1



1. 1997 - Дума 20. Януари 2016 , брой: 15
19.01.2016 19:15
За днес е насрочено извънредно заседание на Общинския съвет в Стрелча за отнемане на почетното гражданство на бившия кмет и приемането на декларация с искане да напусне съвета. В понеделник Общинският съвет на БСП определи деянието на Евстатиев като недопустимо и неморално и свали от него доверието като председател, член на ОбС на БСП и общински съветник от групата на социалистите. Той беше призован да си подаде оставка като общински съветник. За и.д. председател на Общинския съвет на БСП до приключване на пълния цикъл отчети и избори беше избрана Донка Младенова. В декларация и Областното ръководство на БСП в Пазарджик призовава компетентните органи да извършат необходимите действия по разследване на случая и призова ръководството на общинската организация да бъде поето от друго лице.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2166777
Постинги: 1198
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031