Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2018 14:24 - „Президентшата” Радева и Плевнелиев – Его – 10, възможности – 0
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 525 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Когато егото ти е в пъти по-голямо от възможностите заприличваш на карикатура на самия себе си. Справка: „първата дама“ Десислава Радева, депутатът Сашко Симов, Плевнелиев, лицето Георги Харизанов, Лъчо Мозъка и още много знайни и незнайни типажи от родната политическа сцена. Ето скромната ми класация на тези „герои” за его и възможности по 10 – балната система:

За Десислава Радева е ясно: съдбата и отреди роля, за която е абсолютно неподготвена. Да си до президента не значи да се заяждаш с куцо и сакато във фейсбук и да показваш провинциалния си манталитет и език. Тоалетите издават Радева достатъчно, няма нужда да се прави на публицист в социалните мрежи. Все пак е била секретарка на Слави, после секретарка /уж пиар/ на Румен Радев и няма капацитет за нещо повече. Но шило в торба не стои и предстои да четем още „бисери“ от нея. Его – 10 Възможности – 0

Сашко Симов беше добър журналист, с остро перо и жлъчен език. Но в ролята на депутат стои комично. Той си мисли, че още е журналист, а не е. Прави непремерени изказвания, влиза в лични войни – това е табу в политиката. Може да се върне към добрите стари времена, когато пишеше, че би се изпикал пред централата на ДСБ, такива изцепки вдъхновяват червените бабички и дядовци.

Его – 9 Възможности – 6

Плевнелиев е най-голямата карикатура на прехода. Тотален провал като президент, десетки гафове, постоянни опити да ни скара с Русия. Този човек си повярва, че е политик и дори се пробутва в Историята. Няма да стане, тя не приема подобни безхаберници и некадърници.

Его – 10 Възможности – 0

Лицето Георги Харизанов играе тенис с Бойко Борисов и му се води приятел. По тази причина след като излезе сух от съдебните дела, като шеф на „Напоителни системи“, осъденият за други прегрешения, стана анализатор и дори шеф на телевизия. И продължи да играе тенис с Борисов. Последният не спазва нужната хигиена и се обгражда със съмнителни типове, като Харизанов. Едната лоялност не стига – да хвалиш Борисов от сутрин до вечер не може да прикрие мутренската ти осанка и изказ.

Его – 8 Възможности – 2

Друг любимец на Борисов и личен лекар е депутатът Лъчезар Иванов, известен като Мозъка. Този „корифей“ на икономическата мисъл дори прочете анализ на предходни събития от трибуната на Народното събрание?!  Добре написан от някого. Лъчо Мозъка опита да спре материал на Нова тв, после отиде на промоция на мобилни телефони, направи много гафове, но остава любимец на Борисов. Защо ли? Бил нещо като джи пи на премиера и се отзовавал по всяко време. Имах си аз да не се отзове, при тази главоломна кариера, която направи под крилото му?!

Его – 10 Възможности – 0

Има хора при които е обратно: възможностите са големи, а егото малко. От родните политици се сещам само за Жельо Желев и Петър Дертлиев. Днешните са с голямо его и не обичат да им се противоречи, особено ако са на власт. Има и изключения, като Валери Симеонов, който е с голямо его, но има и капацитет да го защити. Той единствен се изправи срещу беззаконията по морските ни курорти, докато министър Ангелкова си разхожда тоалетите до Холивуд. Егото на Борисов също претърпя трансформация. За 12 години в политиката, той се опитва да го заглуши, но му е трудно. В този процес му помагат резултатите от изборите и невъзможността да управлява сам, а в коалиция.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2180508
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930