Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2021 13:47 - Музикант свирил с Рей Чарлз, кикбоксьор и опитни политици в листата на ГЕРБ-Варна
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 399 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Продължава традицията, партиите да поставят за водачи на листи за депутати хора, които не са от Варна. Такъв е проф.Костадин Ангелов - роден в новозагорското село Каменово. Вероятно Бойко Борисов предполага, че с авторитета си на здравен министър и експертизата си, професора ще привлече колебаещите се гласоподаватели. 

На второ място в листата на ГЕРБ е маестро Страцимир Павлов, диригент на Варненската филхармония. Той е роден в Добрич, през 1995 г завършва НУИ „Добри Христов” в град Варна с кларинет, после заминава за САЩ, където работи, като диригент, композитор и пианист. В Щатите свири на една сцена с легендата Рей Чарлз, а с бродуейската звезда Лорънс Хамилтон има концерт пред всички живи американски президенти и техните съпруги. През 2008 г. се завръща във Варна и е поканен за диригент на оркестъра на НУИ "Добри Христов". Създава иновативни музикални проекти, дирижира Варненска филхармония и Фестивалния оркестър „Варненско лято“. 

При толкова богата музикална кариера не е известно какво е подтикнало маестро Страцимир Павлов да навлезе в тъмните дебри на политиката. Явно е преценил, че може да бъде полезен за поставянето на културата на полагащото й се място в обществено-политическия живот. Както е известно в България се отделят срамно малко пари за култура. 

На трето място в листата на ГЕРБ е Таня Петрова, директор на ОУ „П.Р.Славейков“ - живо доказателство, че образованието е важно за развитието на Варна. 

На четвърто място е спортният министър Красен Кралев, който е от Варна. 

На пето е организационният секретар на ГЕРБ-Варна Павел Христов. Депутат с опит, той е магистър по „Управление на международни бизнес проекти“, един от учредителите на ГЕРБ и областен координатор на МГЕРБ – Варна. Павел Христов ръководи областните предизборни щабове на ГЕРБ и е известен, като опитен изборен спец. Той е зам.ръководител на делегацията в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество. 

На шесто място е Владимир Вълев - европейски и световен шампион по кикбокс, най-титулуваният български боец в аматьорските и професионални серии по кикбокс в стил К 1. 

На седмо място е известният варненски адвокат Бранимир Балачев. Той е завършил  „Право” в СУ „Климент Охридски”. Работил e като стажант съдия в Окръжен съд – Варна, следовател при Окръжната следствена служба – Варна и главен юрисконсулт на ПИМ – Варна. От 1988 г. е адвокат при Варненска адвокатска колегия, а от 2012 г. е управляващ съдружник в Адвокатско дружество „Балачев и Ко”.  Балачев е  втори мандат общински съветник, председател е на групата общински съветници от ГЕРБ, и председател на Комисията по финанси и бюджет. 

На осмо място е Мартин Андонов. Общински съветник, той е завършил „Бизнес администрация” и има магистърска степен по  „Публична администрация и мениджмънт”. Занимава се с частен бизнес. 

На девето място е общинската съветничка Юлияна Боева. Тя е завършила „Икономика и организация на търговията” в Икономическия университет във Варна. Има магистърска степен по „Право”. Работи като адвокат. 

Десетото място е предвидено за коалиционния партньор СДС, в лицето на Желез Железов. Той оглавява общинската организация на СДС. По образование е електроинженер. Бил е заместник- кмет на район Одесос, има един мандат като общински съветник.

barometar.net

 

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
0



1. apostapostoloff - В България се отделят прекалено много пари за култура, а
02.03.2021 15:24
цялата тази лайнарска институция, наречена министрество на културата трябва да бъде закрита.

Коя държава финансира лейди Гага? Коя държава финансираше на времето Елвис Пресли, Бийтълс и Ролинг Стоунс?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167849
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031