Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2023 20:47 - Децата на Червената номенклатура. Част първа. Васил Терзиев
Автор: georgealeksandrov Категория: Политика   
Прочетен: 2200 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 11.10.2023 22:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                             Скъпи читатели,
от двадесет години гласувам активно за представители на десницата. Имам лични причини, рода ми е репресиран през 40-те и 50-те години..Баба и братята ѝ са преживели арести, изселвания, побои над прадядо ми, доноси срещу семейството, баба ми не е допускана с години да работи, земята ни е конфискувана, пречели са ни за жителство....
Последните два пъти пропуснах - веднъж заради Ковида и веднъж защото бях жестоко разочарован. Но разочарованието  ми няма  граници. Партия която се представя за дясна - ДБ - представя потомък на номенклатурата БКП - Васил Терзиев.
Малко факти:
Баща му Александър Терзиев е офицер от Първо Главно управление на Държавна сигурност. Майка му Иглика Цекова - също е офицер от ПГУ на ДС.Дядо му –(по бащина линия) -Васил Терзиев-Старши - е  командир на партизански отряд "Георги Бенковски", генерал-лейтентат  от ДС и дългогодишен началник на Трето управление на ДС. А освен това е бил част от ЦК на БКП. Той бил началник-щаб на въстаническата зона в Пловдив. Братът на Васил Терзиев -старши - Тодор Терзиев е дългогодишен шеф на Четвърто отделине на ДС, а също и партиен секретар на МВР.  И е награждаван със званието "Герой на Социалистическия труд" (1982), Георги Димитров -1972, Народна република България - I, II r и IIICстепен. Павел Терзиев - брат на дядото по бащина линия - е бил заместник-началник на страховитото Шесто управление на ДС и част от УБО. Майката на Александър Терзиев е ремсистка.

image

Бащата на майка му е шеф на МВР. И сега - новината на деня - бабата на неговата майка - Йордана е....сестра на ПЕТЪР МЛАДЕНОВ. Генерален секратар ЦК на БКП 10.11.1989 - 2.02.1990.  Дългогодишен вънешен министър и Председател на Държавния съвет. Правилно говорим за Пешо Танкиста, който  в качеството на президент призова да излязат танковете срещу тълпата. Един от четирите човека осъществил преврата срещу  Живков (другите трима са Андрей Луканов, Георги Атанасов и Добри Джуров). Човека който заедно с Луканов бе топлата връзка с Кремъл. Безкрайно любопитно е, че майката на Васил Терзиев - Иглика Цекова-Терзиева е правила бърза кариера във МВнР точно докато Петър Младенов е бил външен министър.
Нямам нищо против самия Васил Терзиев в лично качество. Може да е много умен, не знам. Но е стара истина, че възпитанието на човека оказва влияние върху характера му. При положение, че е не просто комунистически потомък, а потомък на най-висшата червена номенклатура това не е без значение. Тази неделя по радиото е имало деабт между двамата основни кандидати за София - Хекимян и Терзиев. Запитали ги спасяването на коя културна сграда - къща - би било приоритет за тях. Хекимян казал Къщата с ягодите. Добър избор, аз не бих избрал точно нея, но тя е на централно място в София и до голяма степен представя облика на Стара София. Познайте коя къща е посочил Терзиев - бившата дирекция на милицията на Лъвов мост. Домът на ужаса. Искал да я прави музей. Като чух си викам "ченгесарската закалка е яка". Можеше да каже, че за него е важна къщата на Д.Съслов, къщата -музей на Яворов, Къщато на Муравие...мамка му можеше да спомене Захарна фабрика, а той - дирекцията на милицията.
image

Държавният глава Петър Младенов - "танковете да дойдат"
По-късно се оправдаваше, че казал "Станко (Тодоров) да дойде"

Но ако родът бе единственият проблем на Васил Терзиев - с мед да го намажеш. Той ни се представя като успешен млад предприемач. Само че неговата фирма е дъщерна на Кимкооп Трейд, фирмата на Александър Терзиев. Няма лошо, нормално е всеки баща да подпомага сина си. Само че...сред основателите на оригиналния холдинг са седем души които са офицери в ДС. Единият от тях е ....Михаил Миков. Бившият председател на БСП. И сега Терзиев е случаен човек. Да е, сигурно. Този човек е един успешен предприемач. Сигурно той и Пеевски е страшно успял млад човек. Само дето майка му Ирена Кръстева една вечер се събуди със 700 милиона в джоба. Ама това няма значение.image
Гледам че ДБ са се покрили дума на одумват. Наследниците на Костов. Автентичните десни. Само казват "произхода няма значение, произхода няма значение". Там е работата, обаче че произхода има значение, защото дори когато само единият родител е от номенклатурата оказва влияние върху възпитанието си, а когато родът ти е от ченгета и хора от ЦК на БКП отгоре до долу от теб не може да се очаква демократично управление.
Не искам да изпадав в празнодумия. Васил Терзиев може би е много умен и успешен мъж. Но мястото му не е като представител на десницата. Всъщност Михаил Мирчев обяви, че преди четири годиин той е бил един от основните кандидати за кандидаткмета ....на БСП, но в последния момент е предпочетена Мая Манолова.
За мен драмата е, че в червената номенклатура създаде една червена аристокрация. Сега нейните синове и дъщери създадоха династии, опитват се да са откъснат опашката и да се представят за демократи.
Всъщност защо Терзиев бе представен като кандидат на десницата? Защото е известен - не никой не го знаеше. Защото е успешен? - сигурна, ама то успешни бизнесмени в България поне 1000. Не причината е, че тоиз човек е спонсор на ДБ. Дал е 100 000 лева, съдружника му още 180 000 и отделно още 150 000, за да финансира фестивала в Пловдив...затова той е определил кандидата на ПП-ДБ  в Пловдив - Стратибаров.
За мен това са мръсни пари, не желая десницаат да се представлява от такъв човек.




Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgealeksandrov
Категория: История
Прочетен: 136008
Постинги: 75
Коментари: 228
Гласове: 172
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930