Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2008 11:28 - За претенциите на медсестрата и мрънкащите
Автор: ugov Категория: Забавление   
Прочетен: 945 Коментари: 1 Гласове:
0



Скоро в разговор с една медсестра се удивих от високите претенции, които има тази жена към хората. Тя не можеше да се погледне отстрани и да види колко нереални са те и какво предлага насреща - критикарство, претенциозност, капризи. Затова й препоръчах да си вземе куче, което ще е тихо и послушно и ще отговори на високите й изисквания. Същото е положението и с българския народ, който не спира да се оплаква, да иска, да има претенции към държавата и частния сектор. Да ги попиташ какво дават насреща освен досадното мрънкане, че кмета, шефа или министрите не са си свършили работата. Показателен пример за това е Варна - кметът Кирил Йорданов милее за града и прави каквото е по силите му - открива детски площадки, запълва дупки, ремонтира улици, но това не е достатъчно за претенциите на варненци. Те искат още, настояват с магическа пръчка да се реши проблема с паркирането, бездомните кучета и мръсотията. Да, ама кмета не е магьосник а човек, който разполага с ограничен ресурс от време, средства и сили. Това никой не го разбира. Затова  е добра идея да се изберат 100 човека от най-мрънкащите и да им се даде да управляват града за един ден да видят за какво става дума. Същата картинка е и с шефа - цари повсеместно оплакване, че се дават ниски заплати и парите постоянно не стигат. Забравя се максимата, че шефът дава толкова колкото си заслужил според него, нито стотинка повече. Какво са виновни частниците, че стандартът ни е нисък, има ставки за заплащане на труда и не могат да дават космически заплати. Не можем да мрънкаме и срещу повишаването на цените, защото те се определят от пазара и Станишев не ни е виновен, че се вдигат. Може да изразим справедливо възмущение само от дерибейството на политиците, но то е такова по цял свят - само дето на Запад  е  по рафинирано.
Така че преди да започнем поредната жална тирада,  да се замислим ние какво даваме на тази държава. Какви граждани сме -  хвърляме ли боклуци, трошим ли пейки и лампи, надуваме ли музика до среднощ, как се държим помежду си.
Защото ако претенциозната медсестра си вземе куче на което ще излее безбройните си претенци, то обърканото съзнание на мрънкащите кой ще го оправи ?

Иво Югов

 www.barometar.net




Гласувай:
0



1. sis - точно!
26.06.2008 18:24
сега започнаха да мрънкат и че е топло.

щом някой взима повече, следователно аз не съм достатъчно добър!

:):):)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2179112
Постинги: 1201
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930