Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2009 09:53 - От какъв материал е направен Бойко Борисов
Автор: ugov Категория: Забавление   
Прочетен: 1544 Коментари: 2 Гласове:
1



       Ако лидерът на ГЕРБ бе чел исторически и антропологични книги , едва ли би направил това "бомбастично" изказване за лошия български материал в Чикаго. Или би го казал, но щеше  да подплъти  думите си с отдавна известни факти. А именно - водещи историци отдавна са застъпници на тезата, че понятието "народ" не съществува. Те разделят обществото на прослойки, като основните са три - богати,интелигенция и бедни /плебеи/. Ако направим анализ на "засегнатите" от Борисов прослойки - турци, цигани и пенсионери ще стигнем до логичен извод. Без да обиждаме циганите и турците голяма част от тях са необразовани и бедни и автоматично влизат в прослойката на маргиналите. Богатите са ясни - макар и да прозвуча цинично позицията на Васил Божков, че не го интересува какво мисли за него плебса и как живее е характерна за нотабилите хиляди години преди Христа. Пенсионерите, които не са толкова бедни, колкото се представят могат да бъдат причислени и към интелигенцията, защото сред тях има учени, инженери, лекари и пр. Сред тях има и бедни и тук вина има държавата с мижавата си социална политика. За разлика от циганите и турците, много малко от които желаят да се интегрират и образоват. Борисов без да иска говорейки за "лошия материал", /който наистина е такъв след напускането на близо милион качествени българи и размножаването на чалга поколенията/ очерта класовото разделение в България. Няма какво да се заблуждаваме и да си затваряме очите. В страната има много богати и много бедни. Има и интелигенция - която за съжаление също е бедна и по тази причина продажна. Така че Лютви Местан, който е олицетворение на зализания имидж на ДПС  /буквално и преносно/  и Кирил Добрев /хванат с 300 000 марки без да знае откъде са/ от БСП няма нужда да се правят на ощипани госпожици. Тази компрометирана политическа класа трябва да признае на Бойко Борисов, че за пореден път ги изпревари и назова нещата с истинските им имена. А от какъв материал е направен самият лидер на ГЕРБ не е трудно да се установи, също и от коя прослойка е.

Иво Югов
barometar.net


Тагове:   Какъв,   материал,   направен,


Гласувай:
1



1. emil60 - О, Югов, много добре...
06.02.2009 10:01
Все пак това сме ние - всеки според способностите си. Но нали трябва да избираме кой да ни управлява. За съжаление не най-добрият, а възможно по-полезния за времето, в което живеем...сега...
цитирай
2. анонимен - Колкото и да е 'нелице и неухо' пр...
06.02.2009 10:23
Колкото и да е 'нелице и неухо' приятно, аналогично с инсталацията на г-н Черни, трябва да се признае, че това е голата истина!!
Тази, която е обществен факт, и която политиците не признават, къде от срам, от политическо лицемерие, полулизъм или други сметкаджийски мотиви. В тази държава 'матриала' е действително изключително лош. И критично малкия процент качествен 'материал' изобщо не променя ситуацията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2184307
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930