Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2010 12:33 - Как егото на Слави му попречи да направи дует с Веселин Маринов
Автор: ugov Категория: Забавление   
Прочетен: 1260 Коментари: 1 Гласове:
1



Когато злобата, комплексите, крадливостта и омразата се съберат заедно си представете, че Слави Трифонов и Иво Сиромахов пишат текст за песен. О,кей, Високият го разбирам - Бойко Борисов публично разкри меркантилното му умилкване около него и ГЕРБ и пропуснатите ползи от закупен парцел, който не може да застрои. В своите спомени Кеворкян добре е обрисувал Слави, като човек изкушен от политиката, но едва ли е предполагал, че любимецът му ще изпее, че няма държава България. Къде живее тогава човекът с бицепсите, който превърна шоуто си в печатница на клевети и пари? Той живее в свой, измислен свят населен с авторитаризъм, мачкане на личността, работохолизъм, телевизия и себелюбие. Шоуменът няма приятели - при егото, което притежава, отмъстителността, вътрешното "АЗ" проядено от амбиции за власт и пари, това е невъзможно. За пореден път Високият се опитва да бъде народен трибун изпявайки "бунтовната" песен "Нема такава държава". Кой ще повярва на човек забогатял, мислещ се за последна инстанция и робуващ на личните си цели, които налага чрез творчеството си? Щеше ли Слави да изпее тази песен, ако не беше смразил отношенията си с Борисов? Не, разбира се - по-скоро би направил дует с Веселин Маринов в песен възхваляваща премиера. Това в кръга на шегата от който Високият отдавна е излязъл. Злобата на текстописеца Сиромахов е по-лесно обяснима. Да бъдеш поредното консилиере на шефа не е трудна задача стига да имаш малко талант, превит гръб и знаеш мръсни думи, които можеш да свържеш в рима. Дори комплексарският клип в който Славчо се прави на американския психар, за да се добере до книгата на Сиромахов ги издава. Злобни, наранени души, които използват ефира на БТВ /там шефовете сигурно гледат други телевизии/ за да изплачат болните си амбиции. Гадното в случая е, че заради гризнатото от Борисов его на Слави се ражда безмислена и цинична песен, която младите хора си тананикат. Да използваш незрелостта на юношата за да му внушиш, че държавата му не става за нищо е отвратително. Като мразиш някого напиши песен, в която персонално го обиждаш и засягаш. Никой не може да съди Мускулестият и Крадливият /в Twitter има група, която призовава Сиромахов да спре да краде текстове от там/ - историята не помни злобата и завистта.
www.barometar.net



Гласувай:
2



1. beehive - .....................
25.12.2010 15:51
Един колега ме покани да ми пусне някакъв клип. Никога не ми се е случвало, но аз бях шокиран от текста на „парчето”. То беше наречено „Нема такава държава”. Коментарът от колегата беше само: „Каква смелост а? Каква гражданска позиция а?”. Радвам се, че относително бързо реагиарх: Остави тези неща. Не чу ли „всеки пише за всичко, а от нищо не разбира”, с който можах мъничко да попаря неговия ентусиазъм, а аз да се опомня от шокиращото въздействие на клипа . След като не разбрахме чий е текста на „парчето” (като че ли не мога да кажа „текста на песента”)и предполагайки (след десетина дни разбрах грешката си като научих, че стихоплетството е на г-н сиромахов), че текстът е вероятно написан от „светата инквизиция”, допълних „Нема такава държава но има едно такова шоу”. И добавих: „ Не обичам да ползвам квалификации, но докато слушах и гледах непрекъснато си повтарях думите на бирника сред блатото от ….да не сгреша… „Андрешко”,. Може ли да познаеш от раз, към кого беше насочен този поток от квалификации ?– към певеца, към текстописеца, или към филмиращите клипа?”
Напускайки мястото, оредено за мен пред компютъра с не малко чуство на уважение се сетих за една песен за България, която я има:
" Моя страна, моя България
Моя любов, моя България
Моя тъга, моя България
При теб ме връща вечно любовта."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2179839
Постинги: 1202
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930