Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2011 12:02 - Търговци на влияние и как Иван Гарелов се препъна в края на пистата
Автор: ugov Категория: Забавление   
Прочетен: 1674 Коментари: 0 Гласове:
2



С повратливото си поведение Валерия Велева много си прилича с друг герой на прехода - Иван Гарелов. "Мистър Панорама" беше безпощаден към политиците, които са в опозиция и ласкав към тези, които са на власт. На широката публика не е известно Гарелов да е вземал подкупи, но явно търгуваше с влиянието си на телевизионен водещ. Все пак той се забърка в скандал, след като организирания от пиар агенцията му „Пан стратегии и комуникации” приз за тв журналистика „Свети Влас” бе спонсориран от скандалните братя Диневи. Наградата от 10 000 лв. спечели уж безпристрастната Дияна Найденова, а Гарелов влезе в остър спор с Люба Кулезич, която няколко пъти му постави въпроса може ли да се нарече невинна, такава авантюра между бизнеса, журналистиката и наградите и попита защо сред номинираните липсват журналисти, които правят истински разследвания, като Диляна Гайтанджиева и Васил Иванов. Около целия "конкурс" обаче миришеше на търговия с влияние, подкупване на журналисти с уикенд в курорта "Свети Влас" и едва ли през 2012 г. Гарелов ще повтори упражнението.

Друг виден търговец на влияние е водещият на предаването "Гореща точка" Николай Бареков. След като бе изгонен от БТВ поради съмнителните си отношения с политици, Бареков продължи да парадира с приятелството си с Бойко Борисов и други фактори в държавата. Както вече съм писал, единствен цар Киро си позволи в ефир да накара Бареков да покаже луксозния си джип, но часовника водещият хитро скри, за да не се види марката му и колко струва. Високият стандарт, който демонстрира бившият диджей, купоните на френската Ривиера са несъвместими със заплащането на телевизионен водещ, освен ако Делян Пеевски не му е отпуснал 20 000 лв. месечна заплата.

Извън София ситуацията с платените  журналисти е трагична, тъй като поръчителите не са толкова щедри и за 500 лв. могат да си поръчат публикация, която да оклевети техен опонент. Във Варна например има няколко журналистки, които от много поръчки ходят с размътени глави и вече не знаят на кой господар служат. Ще завърша анализа си с извода, че поръчковите журналисти в България нанасят огромна вреда на професията, демотивират младите колеги и поради алчност и ламтеж за слава рано или късно падат в капана. Това се случи на Георги Коритаров, Иван Гарелов, Николай Бареков, Валерия Велева. По-хитрите като Маргарита Михнева и Валя Ахчиева се пазят от публични гафове, но обществото вече знае за подкупите, които са взели или за луксозните имоти, които имат. А трябва тези поръчкови и платени журналисти и търговци на влияние да знаят, че накрая остава името, с което ще ги запомнят в обществото. И колкото джипа, имота и луксозни вещи да имат -  за поколенията ще останат, като хора продали съвестта и професионалната си етика.

Иво Югов
www.briz15.com



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2178935
Постинги: 1201
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930