Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2013 20:11 - ТИПОВЕ ЖЕНИ - ИЗВЪНЗЕМНИ, ЗЛАТОТЪРСАЧКИ, СИЛНИ, СКРИТИ ЛИМОНКИ, ПРЕТЕНЦИОЗНИ, ДОМАКИНИ, ЗЛАТНА СРЕДА
Автор: ugov Категория: Забавление   
Прочетен: 2545 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Преди да разкажа за типовете жени, които познавам ще уточня, че описанията не целят да ги поставят в рамка. За мен всяка дама е като отделна вселена и в това се състои нейната уникалност. Евите съчетават в себе си няколко типажа и като прибавим неповторимата им индивидуалност ще осъзнаем величината на мисълта: „Жените трябва да бъдат обичани, а не разбирани“.

Първият тип жени, които обитават нашите географски ширини са „извънземните“. Те не са наясно със себе си и живеят в паралелен свят. Имат объркана ценностна система и примамват мъжете в своя лабиринт от дълбоки емоционални проблеми. Тези нимфи преживяват едно или повече любовни разочарования и губят представа как да се държат с мъжете. Имах „шанса“ да изляза с подобна дама, която на втората ни среща ме попита „Ти би ли се омъжил за мен?“. Какво да отговориш на такъв въпрос?  Очевидно е, че девойката има комплекс, че никой няма да я вземе за жена. От 20 до 35 годишна възраст съвременните Еви имат богат избор от мъже. Но поради „химични“ причини често попадат на неподходящия и след това се объркват. Започват да живеят за себе си. Превръщат се в егоисти и когато се появи „рицарят на бял кон“ се оплитат в безумни постъпки и той изчезва яко дим. Следва заключението: „Няма свестни мъже, аз съм обречена от съдбата да бъда сама!“. На помощ идват приятелките, които я убеждават, че е страхотна, но няма кой да я оцени. „Извънземната“ губи реален поглед върху живота и се превръща в бродница, която чака принца, който все не идва. Сайтовете за запознанства са окупирани от такива жени. Под предлог, че убиват време те тайно се надяват да срещнат човека, който ще ги извади от черната дупка. Шансовете са минимални, защото е трудно да се помогне на емоционално нестабилен и комплексиран човек. Получава се омагьосан кръг – „извънземната“ попада на „извънземен“, с когото се заблуждават, лъжат и нараняват. Ще обрисувам и „извънземните“ мъже, които са два основни типа: метросексуални комплексари и потомци на Адам с емоционални проблеми. Първите са селски донжуани, които владеят техники да впечатлят жената. Примамват я да се влюби в тях, консумират авантюрата и се прехвърлят на следващата жертва. Мъжете с емоционални проблеми търсят женско рамо на което да изплачат болката си. Но когато го открият при риска да поемат отговорност за сериозна връзка се „покриват“. Подобен герой бе казал на моя позната, че иска от нея:  „да му дава сигурност и да му бъде опора в живота, защото е трудно да се справя сам“!? Кръгът се затваря -“извънземните“ мъже и жени се намират, вземат каквото могат един от друг и този който манипулира по-успешно излиза победител.

Вторият тип жени са споменатите по-горе „златотърсачки“. В страна, където средната заплата е 200 и няколко евро да спечелиш няколко хиляди евра на месец е сериозно постижение. Публична тайна е, че очарователните ни Мис-ки работят на подобни тарифи. Приятел ми разказа как негов бизнеспартньор си поръчвал момичетата от „прогонозата за времето“ в популярен вестник. Възможно е една от причините да съществува тази разголена галерия да е тази, но това е друга тема. След като поредната „Мис България“ бе натирена от богатия си приятел, си зададох въпроса : „Добре ли се продават „златотърсачките?“. Техните истории са смешни и тъжни и имат различен финал. Той зависи от това до колко хитри са амазонките и на какъв благодетел са попаднали. Ще дам пример с друга „Мис България“, която не се отличава с особени умствени данни, но успя да привлече вниманието на двама богаташи. По-опитна дама бе права, когато веднъж й каза: „Красотата е преходна, моето момиче, атрактивността е вечна !“. Когато красотата поувехне и дойде ред на следващата метреса пред „златотърсачките“ няма много варианти. По-хитрите са получили кола и апартамент от спонсора или са осребрили 15-те минути слава правейки кариера в модата, телевизията или отваряйки козметичен салон /бутик/. По-наивните минават от едно легло в друго и се задоволяват с дребни подаръци. Логична развръзка за жени, които търгуват красотата си, докато са млади. Родните богаташи трудно развързват кесията си за нещо голямо. Преобладават метресите получили вечери по ресторанти и шопингтурове по магазините. Но трябва ли да ги виним, че продават телата си на тарифа стократно по голяма от надника на работещите жени? Те няма какво да предложат на мъжете освен телата си, но плащат висока цена за лустросания си живот. Самотни нощи, унижения, фалшиви приятели, пропиляна младост. Печеливш бизнесход на тези последователки на Ксавиера Холандер ще бъде да разкажат истинските си истории. Те ще звучат правдоподобно за разлика от напудрените интервюта в които обясняват как са станали успели жени. Дали има една от тях постигнала нещо, без да е минала през спалнята на някой богаташ? Препоръчвам им да гледат спектакъла на Теди Москов „Красотата спи“. И да обърнат внимание на сцената в която жена се съвокуплява с кредитна карта и от вулвата й изскачат банкноти. Импотентността на богаташите и продажната цена на „златотърсачките“ – тъжна метафора за консуматорското мислене завладяло обществото ни.

Третият тип са отдадените на кариерата си, да ги наречем „силните“. В съвременното общество мъжете и жените размениха ролите си. Много дами станаха по-силни от половинките си, което поражда нови модели на поведение. Има семейства, в които жената има стабилен бизнес или професия и се превръща в открита заплаха за мъжа си. „Силните“ жени се опитват да носят няколко дини под една мишница. Искат да градят кариера, да имат положение в обществото, да създадат семейство и деца. В малко случаи успяват  във всичко и едното е винаги за сметка на другото. Те имат сериозни проблеми с мъжете, които не искат да бъдат с толкова напористи и силни дами.  В природата си мъжът е податлив на прикрито, но не и на пряко манипулиране. Грубата сила на тези Еви в своята същност е мъжка сила, която отблъсква и не подхожда на нежния пол. В контактите си с такива жени съм имал чувството, че общувам с мъж. Те дотолкова са свикнали да се справят сами в живота, че са подтиснали женското начало в себе си. Но искат да имат до себе си партньор, който е по-силен от тях и едновременно е нежен закрилник. Малките момиченца от детството живеят в тях, но колцина са смелчаците да имат до себе жена-мъж и да се преборят със силния й характер и самочувствие. Кариеристките имат висока оценка за себе си. Трудно приемат чуждо мнение, често са безпардонни и цинични. Животът ги е направил такива, за да напомни, че мъжът и жената имат отредени роли в природата и трябва да ги спазват. Нормално е съвременните Еви да реализират потенциала си, но не и да превръщат кариерата си във фикс идея. Дамите са по-добри от нас в работата си и имат по-малко пороци. Не мислят за алкохол, хазарт, скъпи хобита, жени и са отдадени на семействата си. Изпълнителни, коректни и лоялни – за разлика от много мъже, които се надпреварват да докажат кой има по-голямо его. От жените зависи да намерят баланса между кариера и личен живот, за да не се превърнат в прекалено „силни“ или в послушни и скучни домакини. Познавам дами, които имат успешен бизнес и брак, но до тях стои стабилен мъж. Те са работещи жени, които реализират потенциала си и намират време да са добри майки и съпруги. Обратният вариант, когато партньорът е слаб и неинициативен поражда дисонанс във връзката. „Силната“ жена и инертният мъж се разминават по пътя. Стига се до разрив и вината е в мъжа, който не намира сили да се реализира и да бъде на равнището на успялата си половинка. Не е случайно, че днес момичетата са по-агресивни от момчетата. В семействата си те виждат как майките им се справят по-добре от бащите и усвояват поведението на „силната“ жена. Размяната на ролите в патриархална България, която само външно изглежда модерна е реалност. Възможностите, които дава обществото за реализация на жените са факт и мъжете трябва да увеличат оборотите, ако искат да ги уважават и да имат стабилни семейства.

Четвъртият тип са „скритите лимонки“. Те представляват жени-хамелеони, които са тихи и мълчаливи, но могат да ви поднесат  изненада, от която да ви настръхне косата. Ще ги забележите по плахата походка, вперили поглед в земята-същински непорочни девици. Дават вид на беззащитни създания, но в същото време имат план как да ви прелъстят, нанесат у вас, изпразнят банковата ви сметка, изневерят и пр. Бъдете внимателни с тях, защото природата ги е надарила с фатален чар, който действа неусетно и завладява мъжкото сърце. При запознанството с подобна нимфа, ми бе отправен поглед изпълен с такова желание и страст, от който и наемен убиец би се разчувствал. По-късно я помолих да го повтори, но уви – не успя да достигне блестящото си актьорско превъплъщение. Девойката имаше лек характер, но не общуваше с приятелите ми. Когато някой й зададеше въпрос, отговаряше гледайки мен. Скоро нещата се изясниха – тя имаше нужда от работа и разчиташе на моята помощ. „Скритите лимонки“ се отличават с търпение и самообладание в преследването на набелязаната цел. Те стават опасни, когато имат користни цели или решат да ви сложат рога. И в двата случая трябва да проявите самообладание и да се усетите преди да е станало късно. Става дума за изкусни манипулаторки, които научават слабите ви места, имат воля, характер и актьорски умения. Спомних си и за друга „скрита лимонка“, която тръгна директно с „голямата кошница“. Връзката ни бе на месец, когато тя реши, че повече не може да живее с родителите си и трябва да изтегли кредит за къща. Изрично настояваше, че не иска да ме намесва, но къде бе уловката? Познавайки психологията на мъжа, който при възникнал проблем в двойката се опитва да го реши, нимфата разчиташе, че ще помогна за кредита. Но прекалено рано използва манипулативния ход. Преди това бях засипан с „Липсваш ми“ и „Мило“ на килограм, с цел да приспи бдителността ми. Има мъже, които продават имоти, теглят кредити, правят скъпи подаръци и накрая биват изиграни. За да не станете един от тях, когато срещнете тиха и скромна амазонка, която не говори много – бъдете нащрек.

Петият тип жени са „претенциозните“. В разговор с подобна дама се удивих от високите претенции, които има към мъжете. Тя не можеше да се погледне отстрани и да види колко нереални са те и какво предлага насреща: критикарство, претенциозност, капризи. На шега й препоръчах да си вземе куче, което ще е тихо и послушно и ще отговори на високите й изисквания. Претенциозните жени много добре знаят какво искат от живота и за тях мъжете са средство за постигане на определени цели. Смесица от „златотърсачки“ и „претенциозни“ са част от жените от малките градчета и села. Феноменът на „пришълките“ е следния : липсата на перспектива принуди хиляди жени да търсят реализация в големите градове. Те са напористи и след 2-3 години престой започват да прилагат номерата научени по родните места. В малкото населено място всички се познават, интригите са средство за оцеляване и трябва да си пазаш гърба. „Пришълките“ са настойчиви и по-бързо от гражданките правят кариера. Те знаят, че обратният път към родния дом ще бъде придружен от подмятания : „Отиде в големия град, но не направи нищо и се прибра !“ Гражданката не е достатъчно борбена. Получила образование, работа и жилище без особени усилия, тя не е свикнала да оцелява в конкурентна среда. „Пришълката“ няма какво да губи и е на другия полюс, но колкото е по-бедна, толкова по-големи са претенциите й. Целите са две – да направи кариера и да се омъжи за младеж с жилище и доходна работа. „Претенциозните“ си намират скромни, добродушни момчета без опит с жените и им замайват главите чрез изпитани хитрости и умения в леглото. Не са малко Евите, които до такова съвършенство са овладели „френската“ любов и секса, че са ги превърнали в оръжие за масово поразяване на наивници. Ако сценарият „Лов на заможен гражданин“ не проработи, „пришълките“ са принудени да се обвързват с „пришълци“. Тъжен, но интересен финал за прекомерните им амбиции да си уредят живота по бърз и лесен начин.

Шестият типаж са домакините, които разделям на два вида – типичните такива и принудените да бъдат къщовници. Обикновените домакини са непретенциозни девойки, които искат дом, прехрана, семейство и деца. Омъжват се млади и често попадат на груби, авторитарни типове, които превръщат животът им в ад. Но те търпят унижения, дори побои заради децата и срам, че хората ще ги одумват, че са се развели. Ако не положат усилия за духовното си развитие, те се превръщат в помагало на тема: „Как се развива моето дете“. Познавам такива жени и някои от тях имат доста изтерзан вид. Но тяхната саможертва да отгледат потомството е голяма и заслужава уважение. Техният живот не е за завиждане, но е за предпочитане пред този на домакините-мутреси. Те са бивши „златотърсачки“, които с много ходене по барове, дискотеки и купони са успели да съблазнят заможен мъж. Повечето от тях достигат до ниво любовници, но има и майсторки на ухажването, които се омъжват за богаташи. „Златотърсачката“ си мисли, че е ударила бинго, но тепърва започват танталовите й мъки. Известен е фактът, че когато нашенецът се замогне, първо сменя колата и приятелите си, а после жена си. Ако баровецът е тип „мутра“, за жена му настават безрадостни дни. Правят й минимум две деца и изискват от нея вярност, подчинение и грижа за семейството. В отплата мутресата получава кола и джобни пари, но богаташът започва да й изневерява с по-млади „златотърсачки“. Тя рано или късно разбира, но няма полезен ход. Подлагана на системен тормоз, предпочита да си затваря очите и да се прави на щастлива майка и съпруга. Това e далеч от истината, защото повечето родни баровци са с елементарна психика и не крият, че имат любовници. Семейният живот се превръща във взаимно изтърпяване и ако мутресата е по-смела си намира любовник, но много рядко се развежда.

Седмият тип са жените от „златната среда“. Те са характерни с умението да не прекаляват с нищо в живота. Завършват училище и университет без да блестят с нещо особено. Обличат се в елегантни дрехи, които подчертават формите им и поддържат умереност във всичко – учение, забавления, алкохол, мъже. Наясно са с възможностите си и никога не се надценяват. След като завършат висшето си образование започват работа, но не са кариеристки. Между 25 и 30 години се омъжват и раждат деца. Избират за съпрузи скромни, работливи момчета, които печелят добре. Евите от „златната среда“ познават мъжката психика и с вещина управляват семейната ладия. Когато децата им поотрастнат се връщат на работа и доизграждат кариерата си. Отново обличат елегантните дрехи за да си докажат, че още ги бива, по-рядко с цел да търсят любовник. Тези прагматични амазонки не желаят нищо прекалено в живота, освен доходите на мъжа си. По принцип са добри майки и съпруги и на тях може да се разчита. Възпитани са в нормални семейства, имат добри обноски и реални очаквания за живота. За предпочитане са пред „златотърсачките“ или „скритите лимонки“,  защото целта им да ви осигурят спокойствие и просперитет, а не да ви разорят.

Има и други жени, като вечно недоволните, планиращите, авантюристките, купонджийките, самарянките, вечно казващите „Да“, но както споменах няма дама която да бъде затворена в рамките на един типаж. Иво Югов



Гласувай:
6



1. orlinpetkov - Евала човече, десятка. :)
29.09.2013 09:54
Евала човече, десятка. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167345
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031