Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2016 13:37 - Евровизия 2016: Блестяща Поли Генова, зад нея остана битката за Крим
Автор: ugov Категория: Забавление   
Прочетен: 791 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Да приберем в чекмеджетата, патриотарските лозунги и да се нарадваме на успеха на Поли Генова на конкурса "Евровизия". Ясно е, че страдаме от дълбоки комплекси на малка, онеправдана нация, Европа умишлено ни е натикала в ъгъла и за да повдигнем националното си самочувствие са ни нужни победи на конкурси и спортни успехи. Това е измама, защото комплексите трябва да си избиваме сами, а нашите политици трябва да престанат да превиват гръбнаци пред ЕС и да покажат, че сме нация, която заслужава уважение. Както прави Унгария, например.

А песента на Поли Генова "If love was a crime" бе класирана на 4-то място и както правилно отбеляза Любен Дилов-син, е на първо, тъй като България е единствената страна в Европа в първата четворка. В нея се наредиха Украйна, Австралия и Русия. Какво правеше Австралия на конкурса не е ясно, „специален гост”, който ако бе спечелил – през 2017 г. „Евровизия” трябваше да се проведе в Сидни ли?! 

 Поли Генова пя страхотно, песента и наектрелизира публиката и има всички шансове да се превърне в хит. Зрителите на Кипър и Испания й дадоха по 12 точки, по 8 дойдоха от зрителите на Албания, Малта, Сърбия, Великобритания и Азърбейджан, седем от Италия, Гърция и Израел. Оценките на националните журита бяха спорни, но страни като Македония, Словения, Франция, Ирландия и Малта, дадоха по 10 точки за песента на Поли.

Даниела Бояджиева, която живее в Обединено кралство сподели как е протекло гласуването там: "Само за информация, българите в Англия бяхме на макс при телефонното гласуване. И само за информация всеки глас се таксуваше по 15 p ( пени) на минута. Максимални брой гласувания на човек 20. Е, мои познати гласуваха с по 5 мобилни плюс домашния телефон на макс. И мрежата ги допусна. Та така, Поли Генова и България заеха челната позиция.  За това си помислете преди да ни изритате съвсем, каква сила са българите в чужбина."

Неслучайно преди финала в Стокхолм, Поли Генова призова нашите политици да запазят правото на българите, които живеят в чужбина, да имат право да гласуват за собствената си държава. Защото българите в чужбина доказаха, че когато имаме кауза може да бъдем единни. 

Песента на кримската татарка Джамала не подлежи на коментар, всеки има своите музикални предпочитания, но на конкурса имаше поне 10 песни, които не й отстъпваха. Политиката взе превес на "Евровизия", все едно се водеше битката за Крим между Русия и Украйна. Но, ние имаме повод за гордост, защото Поли Генова, композиторите и музикалните продуценти Борислав Миланов и Себастиан Арман и Йоаким Бо Персон, заслужават адмирации за песента "If love was a crime". Трябва да бъдем реалисти и да не се надяваме България скоро да спечели "Евровизия", но това не пречи на показваме на европейците, че имаме таланти, които побеждават техните. Поли Генова го доказа и дано направи международна кариера. Защото я заслужава.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167636
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031