Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2009 20:13 - Манипулативни трикове на жените
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2982 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 08.11.2009 12:53


откъс от романа на Иво Югов "Забранено за жени"


Манипулацията присъства ежедневно в живота на жените. Те няма да се съгласят с мен, защото правят някои от манипулациите  съзнателно, други не. Краткото описание на действието довело някои мъже до просешка тояга е: "Въздействие по хитър и нечестен начин върху някого или нещо за постигане на определена цел." При манипулацията всичко е подчинено на идеята, манипулирания да извърши действие, носещо изгода за манипулатора. Опитните манипулатори успяват да внушат на другите пълно доверие в своите заключения. Изкусната манипулаторка притежава следните умения: много точно избира "жертвата" си и умее да контролира емоциите й. Често се преструва на слаба и беззащитна, а друг път на силна жена, която може сама да се справи с живота. Благодарение на тази умела работа с емоциите, тя държи мъжа в постоянно напрежение, като не му дава време да осъзнае ситуацията, в която се е оказал.
Как протича процеса на манипулация и до какво води? Както споменах, още в началото на връзката жената започва да изучава навиците ви, характера и слабите ви места. Това изучаване няма нищо общо с любовта - по този начин те си "изковават" оръжия срещу нас и ги използват в подходящия момент. Тъй като са ирационални и чувствата са водещи в поведението им, дамите отделят много повече време от нас да ги анализират. Те знаят, че там е силната им страна и ако паднете в капана не ви чака нищо добро. Научила слабите ви места манипулаторката си набелязва цел, която да постигне. Това може да е нова дреха, къща, кола, сватба и пр. В зависимост от характера на мъжа, темперамента и съпротивителните му сили тя определя тактиката си. Най-често срещаните трикове за манипулация са следните:

Сълзите

 Женските сълзи притежават уникална сила и достигат директно до мъжкото сърце. Дълбоко закодиран инстинкт кара мъжа да се чувства неловко и да загуби контрол над ситуацията. Реакцията при такива обстоятелства е: “Трябва да я накарам да спре, независимо какво ще ми струва това”. Имах приятелка, която плачеше редовно и по най-незначителни поводи. Забавното беше, че много често сълзите й се сменяха с усмивка. Веднъж бяхме на плаж, когато без особена причина тя се разплака. Около нас гъмжеше от хора и  в първия момент ми стана неудобно. Отстрани погледнато човек можеше да си помисли: "Този изверг с нещо е наранил момичето и то плаче!" След 10-на минути здрав плач през които на мен вече ми стана все едно какво ще си помислят хората, тя спря. Сълзите се замениха от звънък смях и си отдъхнах. В случая девойката не преследваше конкретна цел. Беше си по-емоционална, но се случваше и да се опитва да ме манипулира с рева си. Много добре осъзнаваше влиянието, което разплаканото й лице ми оказва, но плачеше толкова често, че много бързо претръпнах. По-хитрите амазонки използват сълзите в ключови моменти, когато трябва да постигнат определена цел. И успяват. Не са много коравосърдечните мъже, които могат да устоят на женския плач особено, ако присъстват и други хора. Противодействието на този изпитан трик е да изучите характера на жена си и да знаете кога плаче искрено и кога с цел да Ви манипулира. Защото, ако веднъж се поддадете нищо не може да я спре да постига набелязаните цели. Според научно изследване жените плачат 16 месеца от живота си - представете си колко сълзи се изливат и колко неща се извоюват с това изпитано оръжие. Ще цитирам и моя позната, която веднъж ми каза: "Защо ни оставяте да научаваме слабите Ви места, правете го и Вие!"






Гласувай:
0



1. lordstrategy - Lord of Strdtegy
20.12.2009 21:51
още за манипулацията, съблазняването и съзнанието
http://pzarnavoina.blogspot.com/
цитирай
2. анонимен - За българката интригата е по - сладка от секса-
28.03.2012 10:35
Това за слабите места е абсолютно вярно. Но трябва ли да подхожда по такъв перверзно - мръснишки начин нормален човек ?? Да, аз мога да манипулирам жените с подигравки, обиди, заплахи и унижения, допълнени от хипнотични записи по време на сън и да ги превърна в робини-роботи, но направя ли го, вече няма да съм същия...Макар да съм убеден че част от жените, бъдейки зловещи интригантки, напълно заслужават да седържи човек така с тях, все още се въздържам защото направя ли го - нещо в мен ще умре. Човещината.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2188476
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930