Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01 16:55 - Глупаци в действие
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 251 Коментари: 2 Гласове:
2



Баща ми имаше много хубава приказка: „Не се занимавай с глупаци!“ Доста години и срещи с глупаци ме убедиха колко правилна е тя.

Да се занимаваш с глупак е все едно да наливаш вода в каца без дъно. Глупакът всъщност е недонаправен човек. Природата е направила нещо, но не го е завършила – сложила му е крака, ръце, бял дроб, жлъчка, но на мястото на мозъка е оставила празен съд, който глупакът е напълнил с претенции, комплекси и его. По принцип глупаците имат високо мнение за себе си, смятат че са непогрешими и тяхното мнение е единствено правилното.
В блока, в който живея има глупаци. Те не правят нищо за входа, но критикуват мъж, Николай се казва, който се опитва /заедно с още един мъж, Иван/ да го превърне от кочина в приятно място за обитаване. Глупаците дават акъл на Николай, спорят с него и го критикуват. Днес му казах да не се занимава с тях. Обясних му, че светът ще свърши, но глупаците не. Посъветвах го да си върши работата и да не им обръща внимание. Защото освен във входа глупаци има и във фирмата „Домоуправител България“.

Тези чиновници се правят на глухи и слепи, когато примерно се развали механизмът за затваряне на входната врата. Те не са само глупаци, но и безхаберници. Казах на Николай, че най-добре ще бъде той да стане домоуправител, не да плащаме на някакви безхаберни типове. Николай ми отговори, че не му се занимава с входа. Разбирам го. Да правиш нещо безвъзмездно, да не очакваш нищо насреща и да получиш неблагодарност и тъпи приказки е неприятно усещане.

Глупаците нямат почивен ден. Те са навсякъде около нас. Имам механизъм за справяне с тях. Когато срещна глупак в действие го „забивам“ с реплика, която в пъти надвишава интелектуалния му капацитет /който е около нулата/. Глупакът започва да мига на парцали и се чуди откъде му е дошло. Следва втора реплика, която доубива егото и самочувствието му. Глупакът разбира, че е попаднал на човек, който го е разгадал и подвива опашка. Има и упорити глупаци, които се опитват да ми опонират. Това е тяхното Ватерло – включвам КПД -ето си на 50% и ги довършвам.

Мястото на глупака е при другите глупаци, но за съжаление не можем да избираме хората с които съжителстваме и работим. Но и не бива да се примиряваме с тях. Защото тогава в главата на глупака светва лампичка и си казва: „О, този е слабак и балък! Ще го унижа и надвия!“ Не позна, мили мой тъпако! Ти си жертвеното агне, не аз!

Иво Югов

barometar.net



Гласувай:
2



1. icansing - Много плашливи и свити твоите глупаци-
09.01 17:01
Моите разбират само от свит юмрук и зъл поглед- няма да се разберат от дума, я?!
цитирай
2. rara - :) добро самочувствие
09.01 18:38
:) добро самочувствие
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2196085
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930