Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2020 12:56 - Протестите отрезвиха Борисов, но е рано да го отписваме
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 952 Коментари: 2 Гласове:
-1

Последна промяна: 14.09.2020 12:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Протестите, колкото и парадоксално да звучи може да се окажат полезни за Бойко Борисов. Първото за което трябва да се замисли той е -  какви ще са отношенията му занапред с Доган и Пеевски. Ако още не е разбрал, че те /и посоченият от тях главен прокурор Гешев/ го повлякоха надолу значи положението е зле. 

Другият фактор, който изигра ролята на катализатор е коронавируса и идиотските брифинги на ген.Мутафчийски /посочен от Борисов/. Тази психоза, която създаде генерала и охлабването на мерките изведнъж показа, че Борисов не знае какво да прави и действа по инстинкт и политически подбуди. Пандемията върна хиляди хора от чужбина, които са ядрото на протестиращите. Борисов проумя, че не е харесван от всички /каквото е желанието му/ и егото му страда, но страда и партия  ГЕРБ. 

Всъщност колко го интересува Борисов партия ГЕРБ? 

Той вижда, че с всеки изминал ден партията губи подкрепа и причината за това е той. Но егото му не позволява да признае собствените си грешки, партията е негова рожба и ако желае ще я погребе. 

Не забелязва ли Борисов колко падна нивото на кадрите му? Какъв блестящ юрист е посредственият Данаил Кирилов, моля! Или какъв авторитет има Цвета Караянчева? Какво прави в парламента още Лъчо Мозъка? 

В ГЕРБ останаха няколко хора с потенциал - /Томислав Дончев, Димитър Николов/, които могат да заменят Борисов. Ако въобще някога му хрумне, че е време да се оттегли от активната политика и да посочи заместник. 

Дано е разбрал, че трябва да познава структурите на партията и да ги ръководи. Че прегръдките на Меркел и Макрон приключиха и е време да прогледне как живеят българите. По-точно - как оцеляват. 

Вече наричат Борисов политически труп, човек, който живее заради Властта и не знае какво да прави извън нея. 

Вярно е - Властта му хареса, той стана зависим от нея. До степен да се опиянява от собственото си Аз и от  успехите, които винаги са негови - другите нямат грам принос. Но протестите свалиха Борисов на земята и дано му подействат отрезвяващо. 

И проблемът му не е кое чекмедже в спалнята му са снимали /той не спира да говори за това/, а каква политика провежда, как управлява държавните средства, как се бори с корупцията, нагласените обществени поръчки, шуробаджанащината и некадърността по високите и средните етажи на властта. 

Дали ще е временен процес или ще си направи необходимите изводите - скоро ще разберем. 

Но е рано да го отписваме от играта. 

Станимира Петкова
barometar.net



Тагове:   Доган,   борисов,   пеевски,


Гласувай:
1



1. zaw12929 - БОРИСОВ- ЧОВЕКЪТ ПАРТИЯ ВЧЕ Е ОП...
14.09.2020 15:56
БОРИСОВ- ЧОВЕКЪТ ПАРТИЯ ВЧЕ Е ОПАСЕН И ЗА СЕБЕ СИ!
цитирай
2. born - "...идиотските брифинги на ген.Мутафчийски..."
14.09.2020 17:04
Освен генерал, преди всичко Мутафчийски е медик - професор и доктор.
Със сигурност не е драскач или мисир !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2194174
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930