Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03 14:02 - Безкраен фалш – от Сглобката до „Ергенът“
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 68 Коментари: 0 Гласове:
2



Тези дни и месеци България се превърна в оазис на фалша. Да започнем с така наречената Сглобка между ГЕРБ и ПП, която се оказа фалшива в същността си. Порочното й зачатие диктувано от посолството на САЩ доведе до невъобразим цирк, в който Бойко Борисов превърна Асен, Кирил и Лена в клоуни. Тези тримата плюс другите жадни за власт клоуни Христо Иванов и Атанас Атанасов паднаха в капана на Борисов и станаха за смях. Те, плюс безличния Денков се молиха, настояваха, мрънкаха за продължаване на Сглобката, но накрая останаха с пръст в устата. Това и заслужават, тези аматьори в политиката и Христо Иванов, мюрето на олигарха Иво Прокопиев – друг жаден за власт персонаж от близкото минало.

Стана ясно, че каквото каже Делян Пеевски това и става. Той управлява държавата и не съм вярвал, че ще го напиша – но от всичките изброени /и неизброени/ е най-подходящ за премиер. Пеевски е авторитарен, гъвкав, диалогичен и не му пука ни от американци, ни от техните „магнитни“ закони. Той следва своя политика на моркова и тоягата, като по-често използва тоягата на крехките гръбчета на Кирил Петков и Христо Иванов.
Борисов уж се е снишил, като късния Тодор Живков /научил е нещо, докато го е пазел/, но всъщност действа подмолно и опъна до скъсване нервите на аматьорите от ПП.

Той знае, че на предстоящите парламентарни избори, тази партия няма да получи повече от 10-15% и подобно на Атака, ВМРО, НФСБ и други бивши съюзници ще отиде в небитието. Където между впрочем й е мястото.

Да се чудиш кой и защо предложи на президента Радев лицата Кирил Петков и Асен Василев? Те се провалиха с гръм и трясък и Радев трябва да е доволен, че навреме се разграничи от тях.

Публиката на този политически цирк е безмълвна. Народните маси предпочитат да гледат и обсъждат риалити предавания, като „Ергенът“, отколкото трусовете в Сглобката. В това фалшиво предаване „Ергенът“ всички са фалшиви – претендентките за сърцето /и банковите сметки/ на ергена Алек и самият Алек, който има 2-3 естествени физиономии – всичко друго при него е фалшиво и комично.

Да го питаш младия милионер – какво прави в подобно шоу? За момичетата с джуките и изкуствените гърди е ясно – те търсят популярност, но Алек какво търси в този пошъл цирк?

С две думи, живеем в безкраен фалш – и няма значение дали идва от политиците или от някакво предаване. Масовата публика свикна с него и ако се появи някой и каже истината за цялата свинщина, в която живеем, и в която шепа хора от 34 години се облагодетелстват за сметка на другите – ще го обявят за луд. Както написа Ботев : „у нас свестните считат за луди…“

Иво Югов

barometar.net



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2197015
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930