Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2016 11:42 - Докога ще продължават гонките по улиците на Варна?
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 700 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

С идването на лятото в морската столица Варна се завърна уродливото явление "гонки по улиците". Мотористи и шофьори на автомобили си организират състезания по булевардите и улиците на града, най-често във вечерните часове. След 20 часа по булевард "Владислав" може да се видят и чуят мощни мотори, които необезпокоявани се надпреварват един друг. Същото е положението и на булевард "Сливница", където младежи си правят гонки с автомобили. Често явление е мотористи да карат с висока скорост сами по улиците и булевардите, но последствия за тях няма. Няма пътна полиция, няма патрули "Сигма", които да озаптят наглите шофьори, които нарушават спокойствието на гражданите и са потенциална опасност на пътя. Само в полицейските сводки се появяват съобщения за моторист, който се е блъснал в дърво или стълб или за автомобил размазал се на пътя. Това е горчивата истина в лятна Варна, която потвърждава и журналистката Светлана Ганчева в коментар за липсата на полицейски коли по варненските булеварди. На 29 май тя пише в профила си във фейсбук: "Не е вярно - има полицейски коли. аз лично видях една снощи на "Владислав". Кротко си говореха с една труженичка, докато поне пет мотора профучаха от центъра нагоре..."

„Гражданите подават сигнали за гонки, но нарушението може да се докаже само ако е установено със стационарна камера.” – откровен е инспектор Велико Маринов от сектор "Пътна полиция" във Варна, но не казва къде са подопечените му служители, които трябва да задържат пътните хулигани.

За шофьорите, които форсират колите си, вдигат голяма скорост на кратки пътни отсечки няма нужда от коментар. Те не могат да бъдат хванати от пътна полиция, освен ако няма камери и само на съвестта им лежат пътните произшествия, които правят. 

Варненци са тероризирани от хулиганите на пътя, но се "радват" на полицейско присъствие на Ларгото, където на 23 май репортер на www.barometar.net видя на два мотора на "Сигма" да преминават между разхождащите се граждани. Може би това е представата за полицейско присъствие на подразделение „Сигма”, но тя няма общо с реалната ситуация в града. Както полагат усилия да залавят дилъри на дрога, търговци на нелегални цигари, да разкриват кражби и битови престъпления от варненската полиция могат да пресекат и гонките на автомобили и мотори във Варна.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2185997
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930