Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2016 12:56 - Възходът на PR фамилията Бабикян
Автор: ugov Категория: Забавление   
Прочетен: 2120 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След писмо на "обикновена" студентка до премиера Борисов в нашия фокус попада PR фамилията Бабикян. За да е кристално ясно, че децата обгрижени от авторитета и връзките на родителите са масово явление в България и правят кариери с по-малко усилия от обикновените деца. Арман Бабикян е от Варна, беше авторитетен водещ в радио Канал Ком, после премина в радио "Атлантик", БНР, "Свободна Европа" и акостира в София, където основава агенция за политически маркетинг. Занимава се с политически пиар, има успешни и неуспешни кампании, последните му двама кандидати за кмет на Варна, Данаил Папазов и Чавдар Трифонов, не успяха. В тези кампании се включи и синът на Арман Бабикян, Хаго, завършил мениджмънт в университета „St.Andrews", Шотландия.
В частния бизнес има практика синът /дъщерята/ да поемат семейния бизнес от бащата, но случаят "Бабикян" е малко по-различен. Арман, няма семейна фирма, синът Хаго е бранд мениджър в голяма верига за хранене, но защо да не помага в пиар кампаниите на баща си, защо да не стане член на същата партия, в която членува Арман, защо да не стане кандидат за народен представител от въпросната партия? В случая бащата предава контактите и връзките на сина си и му проправя пъртина в PR-а, който е труден бизнес, в който не влизат случайни хора.
 Наскоро Арман Бабикян взе под пиарското крило и дъщеря си Мария, която учи международни отношения в Париж. От странство тя написа отворено писмо до премира Борисов, има и повод: гласуването на българите в чужбина. Студентката пише че е "просто едно момиче, което учи в чужбина...и не учи в България, както сигурно се очаква от мен." Никой българин, който не е член на "Отворено общество", не е близък с Надежда Михайлова /като баща й/, не очаква дъщерята на Арман Бабикян да учи в България. Подобно на брат си, тя е абонирана да учи в чужбина, да се върне у нас и да направи кариера. С леко заплашителен тон, Мария пише на премиера, да очаква нейното и на други "обикновени" студенти завръщане в Родината. Няма нужда да анализираме писмото й, то не кореспондира с начина й на изразяване в предаването "Часът на Милен Цветков" /където "случайно” преди местните избори във Варна, трибуна получи кандидатът на Арман Бабикян за кмет/. Писмото до премиера е написано по всички правила на публицистиката, но стилът, боравенето с фактите, внушенията показват житейски и професионален опит, които 20 годишно момиче едва ли притежава. Речникът на Мария в „Часът на Милен Цветков” не е този от писмото, но да не задълбаваме толкова, може 20 годишното момиче да е натрупало огромен опит, който връстниците й нямат. Може да е случайност, че в поредица от интервюта баща й критикува Меглена Кунева и тя в писмото си, от всички министри напада точно нея?! Може да е случайност, че Арман Бабикян остро критикува Борисов и дъщеря му продължава семейната традиция.

За съжаление на Арман и Мария малко медии отразиха писмото, от електронните само сайтът offnews.bg и няколко по-малки. Но се налага да отбележа, че след замръзналата до кота нула политическа кариера на фаворитката на Арман Бабикян, Мария Капон, след последните му неуспешни предизборни кампании, PR-кампанията на дъщеря му започва добре. Една студентка пише до премиера, критикува го остро  – какво по-добро начало за неизвестен човек, който атакува известен! Този прийом не е описан в книгата „Владетелят” на Макиавели, но Мария Арман Бабикян може би го знае от други книги. Ще очакваме с интерес вторият й опит в сериозната публицистика.
 






Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Първите българи, които заминаха да следват в
07.06.2016 17:28
чужбина, бяха Кошлуков и Панделиева. Животът и на двамата е пълен провал.

Да оставим настарана това обаче, то не е толкова важно. Важно е, че нито един българин, следвал в чужбина, не можа да се наложи там и да прокопса. Не направиха нищо съществено и у нас.

Бойко познава хората и с това се отличава от своите предшественици. Той много рано и много вярно осъзна с какъв "матриал" си има вземане- даване.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2192528
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930