Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2015 13:46 - Кметски мителшпил във Варна или как се побеждават хейтъри с мълчалива работа
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 445 Коментари: 0 Гласове:
2



За ужас на всички завистници и хейтъри в социалните мрежи - вчера във Варна бе открита Световната купа по спортна гимнастика и акробатика. Напук на недоброжелателите зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта изглежда великолепно, с нова визия, монтирани 1500 нови седалки, нова климатична система и модерно осветление нови съблекални и тоалетни за публиката.. След откриването, кметът на Варна Иван Портних, чието мото от 2011 г. /когато влезе в политиката/ е: "Не политиканстваме, а работим мълчаливо!", написа в профила си във фейсбук: "Днес открихме в Спортна зала Световната купа по гимнастика и акробатика. Въпреки всички съмнения, успяхме!" Успехът се дължи на качествената работа на фирмата-изпълнител, на директора на Двореца на културата и спорта Минко Христов и екипа му, на кмета и неговите заместници. До 20 юни, когато е срещата на националния отбор по волейбол с Куба, ще бъдат довършени новите трибуни, които ще осигурят капацитет от 5000 места,  ще бъде поставена и нова дървена ламперия по стените.

Кметът информира, че се ремонтират залите в ниското тяло на Спортна зала, планира се изграждането на подземни паркинги върху, които да има спортни площадки. Това, което бившият кмет Кирил Йорданов не свърши за 13 години, ще бъде направено за 1 година. Без фанфари, шумни пиар акции, издаване на луксозни книги за "успехите" на кмета и прочие. Иван Портних призова за малко търпение варненци, които не са  свикнали на мащабни ремонти на улици, булеварди и тротоари. Но след като булевардите "Сливница", "Владислав" и "Цар Освободител" бяха основно ремонтирани, след като това предстои за "Княз Борис", "Христо Ботев", "Мария Луиза", "Осми приморски полк", "Трети март", "Константин и Фружин" и "Януш Хунияди" и най-големите скептици във Варна би трябвало да замълчат. Но това не е част от родната народопсихология, в която гласът на недоволните си извисява високо над одобрението на доволните граждани. Варненците, които подкрепят усилията на кмета и екипа му, не са толкова шумни, колкото хейтърите, но това не означава, че са по-малко от тях. Доволните от местната власт хора не изразяват шумно подкрепата си и не стоят по цял ден пред компютрите си. Те работят, вместо да изливат тонове омраза срещу този, който прави нещо полезно за града си.

Когато обаче булевардите във Варна бъдат готови, Ларгото придобие европейски вид, с нова настилка, атрактивен шадраван със светлинно и музикално шоу - тогава завистниците ще обърнат плочата. Ще казват и пишат в интернет колко им харесва новата визия на Варна, но няма да пропуснат да търсят кусури на изграденото. Защото същите тези хейтъри 13 години мълчаха, като шарани, докато Кирил Йорданов и екипите му бездействаха и оставиха Варна да стигне дъното. Когато Иван Портних и екипа му започнаха да връщат блясъка на морската ни столица се появиха десетки търсачи на кусури, които не пропускаха да снимат всяка накриво поставено паве. Много е лесно да се гледа отстрани и да се търсят недостатъци, но това е типична българска черта. Дори когато Варна получи по оперативна програма "Региони в растеж" 100 млн. лева за градска среда и започне преасфалтирането на улици и ремонта на тротоари - отново ще има недоволни. Забранен беше достъпът на коли до Морската градина, ремонтират се алеите, ще бъдат изградени буферни паркинги, стартира основен ремонт на 233 детски площадки, осигурява се опазването и поддръжката на ценните сгради във Варна -но и това не е достатъчно за песимистите в града. Те предпочитат безвремието кирилйорданово, когато се кърпеха дупки, не се ремонтираха булеварди, улици и тротоари и Морската градина беше превърната в автомобилно родео. Милите, хейтъри – нека си живеят в минало време, варненци, които милеят за града, живеят в настоящето, което е изпълнено с промени и превръща Варна в модерен европейски град.

 

Мителшпилът е термин от шахмата. Означава част от партията, когато повечето фигури вече са развити. Тъй като дебютната теория е завършила, играчите определят позицията, за да пресметнат тактическите й възможности.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2187837
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930